Sosyal Medya

Coğrafyamız

Somali’de Başkanlık Sarayı’na saldırı

El Kaide bağlantılı Eş-Şebab örgütü, Başkent Mogadişu’daki Başkanlık Sarayı’na bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Patlamanın ardından örgüt elemanları ile güvenlik güçleri saatlerce çatıştı.



Sarayın arka giriÅŸindeki patlamanın ardından, silahlı saldırganlarla saray çevresindeki güvenlik güçleri arasında yoÄŸun çatışmalar yaÅŸandı. 

Ölü ve yaralı sayısı henüz belirlenemedi. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Özel Temsilcisi Nick Kay'in açıklamasına göre kendisine telefonla ulaÅŸan Somali Devlet BaÅŸkanı Hasan Åžeyh Mahmud, herhangi bir yarasının olmadığını söyledi.

Olayı ülkede benzer eylemler gerçekleÅŸtiren El Kaide baÄŸlantılı EÅŸ-Åžebab örgütü üstlendi. Örgütün askeri kanat sözcüsü Åžeyh Abdülaziz Ebu Musab, “Komandolarımız içeridekileri öldürmek ve tutuklamak için BaÅŸkanlık Sarayı diye adlandırılan yere saldırdı. Bazı binaları elimizde tutuyoruz. Çatışma devam ediyor. Komandolar bölgenin tamamını ele geçirmek istiyor” dedi.

Ancak güvenlik güçleri saldırganları püskürttüklerini belirtti.

Somali'de hükümeti ortadan kaldırarak Ä°slami bir yönetim kurmayı amaçlayan EÅŸ-Åžebab örgütü, bugüne kadar çok sayıda bombalı saldırı düzenledi. Örgüt, Afrika BirliÄŸi güçleri ülkeden çekilmedikçe saldırılarına devam edeceÄŸini söylüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.